Jelena Jovanova Peric x Marella

Преталентирана, препрофесионална, прекрасна… Јелена Јованова Периќ е една од најмилите личности кои ги имам запознаено и фотографирано во животот.

Jelena Jovanova Peric by Jovana Zuka for Marella & Magnetik Skopje

Jelena Jovanova Peric by Jovana Zuka for Marella & Magnetik Skopje

Jelena Jovanova Peric by Jovana Zuka for Marella & Magnetik Skopje

Jelena Jovanova Peric by Jovana Zuka for Marella & Magnetik Skopje

Со деликатна става, продорен поглед и лице како на кукла, Јелена сосема доминираше во просторот исполнет со електроенергетски машини и со хипнотизирачки црно-бел под кој те носи директно во 1960-тите.

Од оваа декада беше инспириран и стајлингот, составен од 4 целосни MARELLA изгледи со совршени поп-арт панталони, лакована кожна јакна, тексас комплет со нитни, папучи на ниска потпетица, полу-црн полу-крем тренч капут, психоделична марама и небо-боја одело дополнето со електрично-син туш за очи!

Jelena Jovanova Peric by Jovana Zuka for Marella & Magnetik Skopje

Jelena Jovanova Peric by Jovana Zuka for Marella & Magnetik Skopje

Jelena Jovanova Peric by Jovana Zuka for Marella & Magnetik Skopje

Се надевам дека ќе ви се допадне сè, а пред да си одите, поминете и кај МАГНЕТИК на блог да го прочитате инспиративниот разговор со уште поинспиративната Јелена.

Jelena Jovanova Peric by Jovana Zuka for Marella & Magnetik Skopje

Jelena Jovanova Peric by Jovana Zuka for Marella & Magnetik Skopje

Jelena Jovanova Peric by Jovana Zuka for Marella & Magnetik Skopje

Jelena Jovanova Peric by Jovana Zuka for Marella & Magnetik Skopje

Jelena Jovanova Peric by Jovana Zuka for Marella & Magnetik Skopje

ОБЛЕКА // MARELLA
ФОТОГРАФИЈА И СТАЈЛИНГ // ЈОВАНА ЗУКА
ФРИЗУРА // ДАНИЕЛ АРТЕВСКИ – BEAUTY HUB 202
ШМИНКА // ВАСЕ ДОКОВСКИ – BEAUTY HUB 202
ПРОЕКТ МЕНАЏЕР // АЊА МАКЕСКА
ПРОДУКЦИЈА // МАГНЕТИК
ЛОКАЦИЈА // ИЗЛОЖБЕН ЦЕНТАР МАТКА