BACKLESS

Jul 31, 2015

Jovana Zuka for BastetNoir.com
Jovana Zuka for BastetNoir.com
Jovana Zuka for BastetNoir.com
Jovana Zuka for BastetNoir.com
Jovana Zuka for BastetNoir.com
Photography and Styling: Jovana Zuka for BastetNoir.com | Model: Ana Ezova


Here's a little something something I worked on last week with the gorgeous Ana.

I selected, photographed, and styled this vintage piece for Bastet Noir and, in the whole editorial process, it discreetly became my staple piece for the long, hot summer days and nights.

Versatile enough to be worn everyday, this dress has the most incredible mustard-golden shade, and a texture that falls perfectly on a semi tanned, shimmery skin.

Wear it backless, braless, turn it around and let a gorgeous piece of lingerie peek through the deep décolleté, belt it, let it loose, accessorize it with a deep necklace (or five)... whatever you decide to do to it, you cannot go wrong.

And since it's a single, one-of-a-kind piece, I suggest you make it a part of your wardrobe, now.

38C

Jul 22, 2015

Zara Boho Shirt | AfterTwoFive.com
Zara Boho Shirt | AfterTwoFive.com
Zara Boho Shirt | AfterTwoFive.com
Zara Boho Shirt | AfterTwoFive.com
Zara Boho Shirt | AfterTwoFive.com
Zara Boho Shirt | AfterTwoFive.com
Photos by: Andrej Micajkov
Wearing: Zara shirt, Benetton sunglasses, Mango bracelet

GUCCI BAMBOO

Jul 14, 2015

Jovana Zuka Gucci Bamboo 2
Jovana Zuka Gucci Bamboo 7
Jovana Zuka Gucci Bamboo 3
Jovana Zuka Gucci Bamboo 8
Jovana Zuka Gucci Bamboo 4
Jovana Zuka Gucci Bamboo 9
Jovana Zuka Gucci Bamboo 5
Jovana Zuka Gucci Bamboo 10
Jovana Zuka Gucci Bamboo 6

Драматичната комбинација на високи температури, силна светлина и длабоки сенки во долгите летни денови, успева да го направи секој момент поинтензивен од вообичаеното. Убавината на интензивните моменти, пак, е во тоа што совршено се надополнуваат со нежните. А убавината на совршената комбинација од двете е во тоа што е беспрекорно врамнотежена. А ако таа рамнотежа имаше мирис, ќе мирисаше на новиот Gucci Bamboo.

По Gucci Guilty, не верував дека ќе има друг парфем од оваа модна куќа кој ќе ме погоди со истиот интензитет, но Bamboo е новото неочекувано совршенство, нежно и апсолутно прекрасно на најмоќниот начин кој можете да го замислите.

Доколку сте во потрага по тој нов магичен мирис кој ќе ја освежи и дополни секоја ваша комбинација, дадете му можност да ве освои, а доколку се најдете во Фиренца, не пропуштајте го феноменалниот музеј на Gucci, преполн со парчиња модна историја кои совршено го илустираат уникатниот карактер на ова италијанско богатсво.

Gucci Bamboo е достапен во Еликсир Ексклузив Парфимерии.